entfernung_hautveraenderung

Verwijdering van goedaardige of kwaadaardige gezwellen (tumorchirurgie)

en herstel van het betroffen weefsel door middel van lokale plastieken of transplantaties:

  1. huidtumoren (moedervlekken, Huidkanker)
  2. vetbult of lipoom
  3. wekedelentumoren

Als huidtumoren moeten worden verwijderd op het gezicht, zijn speciale vaardigheden en een goede planning tijdens de operatie gevraagd. De kwaliteit van het leven, het uiterlijk en het zelfvertrouwen staan op het spel. Er wordt zo min mogelijk verwijderd, echter zoveel als nodig.

Na de verwijdering van een gezwel kan de wond direct worden gesloten. Indien dit niet mogelijk is, vindt de sluiting van het defect of reconstructie plaats door middel van een huidtransplantatie of met een lokale plastiek. In het geval van een huidtransplantatie kan het lichaam, op basis van een goede bloedwond, de huid, die is weggenomen uit een ander deel van het lichaam optimaal laten groeien. De donorplaatsen zijn bij voorkeur achter het oor of in de nek.Een lokale plastiek is een techniek, waarbij een deel van de direct omliggende huid over de wond wordt geschoven.

Het voordeel van een lokale plastiek in vergelijking met een klassieke transplantatie is, dat de huidkwaliteit vergelijkbaar is met die van de naast gelegen huid. Aldus wordt zo een optimaal cosmetisch resultaat bereikt.