bodylift

Lipofilling voor volumendefect of littekencorrectie

Voor de vorming van de lichaamscontouren worden technieken toegepast, waarbij de vetcellen enerzijds worden weggehaald (liposuctie) en anderzijds opnieuw worden ingebracht (lipofilling). De eigen vetcellen worden als het ware verplaatst. De combinatie van deze twee technieken wordt ook wel liposculptuur genoemd.

Het wegzuigen van vetcellen (liposuctie) werd in de jaren ´80 geïntroduceerd en tot nu is deze techniek zich blijven ontwikkelen.

Lipofilling is de reïmplantatie van eigen steriel geprepareerde vetcellen op de gewenste locatie, bijvoorbeeld in het gelaat. Een langdurig resultaat onstaat, doordat de geïmplanteerde vetcellen op de nieuwe locatie ingroeien. Omdat het hier om lichaamseigen vet gaat, is de kans op afstoting relatief klein.

Na de behandeling zal, afhankelijk van de locatie, het volume iets afnemen. Het kan zijn, dat een herhaling van de behandeling noodzakelijk is.

Lipofilling wordt ook toegepast bij littekencorrectie. Bij het toepassen van lipofilling worden naast de lichaamseigen vetcellen ook stamcellen mee verplaatst. Hierdoor wordt het weefsel rondom het litteken soepeler.